Stormparaplu-XL

Tips voor het kopen van Manuka-honing

Manuka Honing

Tips voor het kopen van Manuka-honing

Manuka-honing staat bekend als een van de gezondste natuurlijke stoffen ter wereld en wordt gemaakt van bijen die de Manuka-struik bestuiven. Deze bijen produceren een honing die vol zit met antibacteriële, schimmelwerende en antioxiderende eigenschappen. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder voedingssupplementen, voedselbereiding en wondverzorging.

Het is ook effectief bij de behandeling van laesies van atopische dermatitis (AD). Het stimuleert ook het immuunsysteem, dat kan helpen bij het bestrijden van infecties. Het kan ook ontstekingen verminderen.

De antimicrobiële eigenschappen helpen de groei van bacteriën te voorkomen die ontstekingen kunnen veroorzaken. Het onderdrukt ook ontstekingscellen die aanwezig zijn op de plaats van de wond. Het droogt ook bacteriën uit, wat de wondgenezing bevordert. Het vermindert ook de pijn.

Methylglyoxal, gewoonlijk MG genoemd, is een van nature voorkomende organische verbinding die wordt aangetroffen in Manuka-honing. Het is het belangrijkste antimicrobiële bestanddeel van de honing.

Methylglyoxal zit ook in andere soorten honing. Het is echter belangrijk om te onthouden dat MGO kan worden vervalst. Het is belangrijk om het label voor het UMF(c) Trademark te controleren. Dit keurmerk wordt onafhankelijk getest en strikt gehandhaafd.

Om het UMF(c)-handelsmerk te krijgen, moet de honing minimaal 10 procent methylglyoxal en een UMF(c)+-classificatie hebben. Dit merkteken is een manier om Manuka honing te onderscheiden van andere soorten honing.

Het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Primaire Industrieën (MPI) heeft standaarden ontwikkeld voor die verplicht zijn voor export. Deze normen omvatten vijf tests die moeten worden doorstaan voordat de honing wordt geëxporteerd.

Klik hier: Natuurlijk Westland