Stormparaplu-XL

Honing – Een natuurlijke zoetstof

Honing

Honing – Een natuurlijke zoetstof

Als het om een natuurlijke zoetstof gaat, staat honing zo dicht mogelijk bij de natuur. Bijen maken honing van nectar, die is gemaakt van natuurlijke suikers, waaronder sucrose, fructose en glucose. Het soort bloemen waaruit honingbijen verzamelen, het weer en zelfs het seizoen hebben allemaal invloed op de kleur, het aroma en de smaak van een honing. Daarom zijn er volgens de National Honey Board meer dan 300 soorten honing.

Let bij het winkelen voor honing op een etiket waarop de tijd van het jaar staat vermeld en waar de honing vandaan komt. Die informatie zal u helpen de algehele kwaliteit van de honing te bepalen goedkoop honing kopen. Honing die uit de eerste bloemen van de lente wordt geproduceerd, kan bijvoorbeeld zoeter en meer fruitsmaak hebben dan honing uit de vroege zomer.

Je moet ook op zoek gaan naar honing die gecertificeerd biologisch is. Dit betekent dat de bijenkorven en de bloemen die worden gebruikt om de honing te maken, zonder pesticiden zijn gekweekt. Dit garandeert echter niet dat de honing rauw is; het kan nog steeds gepasteuriseerd en gefilterd worden.

Honing is niet alleen een smakelijke natuurlijke zoetstof, maar kan ook antibacteriële eigenschappen hebben. Studies hebben zelfs aangetoond dat honing de adhesie van bacteriën aan darmepitheelcellen voorkomt. Dit kan zijn omdat het de elektrostatische lading van bacteriën verandert of hun hydrofobiciteit verandert. Bovendien lijkt het ook het vermogen van bacteriën te remmen om gifstoffen in het lichaam af te geven. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat rauwe honing sporen van Clostridium botulinum kan bevatten, die levensbedreigende botulismevergiftiging kunnen veroorzaken bij baby's en kinderen jonger dan een jaar oud (25). Als u moeder bent die borstvoeding geeft of jonge kinderen heeft, vermijd dan helemaal het eten van rauwe honing.

Voor meer informatie klik je hier: Natuurlijk Westland